25 Eylül 2013 Çarşamba

Yapkrak ve Lahana sarması

Öncelikle Merhaba arkadaşlar

Yaprak ve lahana sarmasına bayılırım..  
ve sürekli anneme yaptırırdım kii öğrenene kadar :)
        internetten araştırınca sarmayla ilgili bir sürü tarif var. kimisi sade yapar, kimisi limonlu, kimisi nar ekşili, kimi fıstıklı üzümlü.. daha bir çok seçenek var ama benim yaptığım bunların hiç biri değil.. ben çok ekşi sevmediğim için limon veya nar ekşisi gibi şeyler hiççç kullanmam sarmamda. daha farklı yaparım :)
Sizler için burada yayınlayacağım tarif anneciğimin öğrettiği tariftir..
önce yaprak ve lahana sarmalarımın resimlerini göstermek istiyorum. :)


ve işte o harika sarmalarımmmmm... ne güzel görünüyor dimi :)

Vee tarif:
4 veya 5 orta boy soğan
1 kilo pirinç
2 yemek kaşığından biraz fazla biber salçası
Yarım demet maydonoz
 1 yemek kaşığı nane
Sıvı yağ

        Önce soğanları ince ince doğrayalım veya robot varsa robottan geçirelim. Doğradığımız soğanları derin bir kaba koyup üzerine biber salçası, yarım demet ince doğranmış maydonoz, bir çorba kaşığı nane, biraz yağ ve en son pirinci ekleyip güzelce karıştırın. vee iç harcımız hazır! :)
bu arada ben tuz koymuyorum çünkü çok tuz sevmiyoruz ailecek ve biber salçası tuzlu olduğu için tuza gerek kalmıyor :))
önceden hazırladığımız yaprak ve lahanaları sarıyoruz.

pişirmek için suyuna bir çay kaşığı sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı biber salçası koyup karıştırın ve üzerine döküp pişirin.

Afiyet olsunn :))

17 Eylül 2013 Salı

İnstagram post :)

Merhaba arkadaşlar :)

Blogu açtığımdan beri hep instagramda paylaştığım resimleri burada da paylaşmak istiyordum. Bu güne nasipmiş :)

Annem iki aydır Malatya'daydı.. İki ay boyunca evin 'tek çocuğu' olduğumdan her şey bana kalmıştı :( 
Hem ev hem iş ikisi bi arada çok zor oldu.. 
Ama bu biraz da işime geldi, yemek yapmayı öğrendim :) değişik tarifler denedim.. 
Tatlı sunumlar yapmaya çalıştım. Ve aklıma geldikçe resimlerini çekip instagram'da paylaştım 

:)
Burada da paylaşıp sizlere sunmak istiyorum..

Seygiyle kalın öpücükklerr ... :)





















İnstagram için tık tık !!! :)

12 Eylül 2013 Perşembe

Browni'yi süsledim :)

Dün akşam tv karşısında oturup browni yiyordum. düşündüm 
'buna azıcık şekil versem ne olur diye' :) 
ortaya böyle bişey çıktı ve çokta hoş oldu :) 
ben şahsen bayıldım :)





minik 8'li brownilerden aldım. üstünü kremşantiyle süsledim.
ve en tepesine de minik kalpcik çikolata kondurdum :)
Sizce nasıl olmuş ?

9 Eylül 2013 Pazartesi

Çeyize devamm :)) Yeni cicilerim

Merhaba  :)

       Bugün yine çeyizle devam etmek istiyorum. Bu hafta sonu çok güzel ciciler aldımm .. çok beğenerek aldımmmmmm.. sizlere de göstermek istiyorumm.. 
vee işte resimlerr.....


A101 Bıçaklarımla başlamak istiyorum çok güzellerr :))


Eminönü Şark Han'dan aldığım sabunluğum..


Eminönü Taner mefruşat'tan aldığım cici servislerim ...


Vialand Bernardo'dan aldığımm cici kırmızı çbk takımımım... 


Vialand Tantitoni'den aldığım çok cici minikk kırmızı doğrayıcımm..


Ve son olarak oturduğum semtte bi çeyiz malz. satan dükkandan aldığım nevresim takımım..



Şimdilik bu kadar :)
Elime para geçtikçe alıyorum işte. :) 
Umarım beğenirsinizzz..
Öpücükler..

3 Eylül 2013 Salı

Sodalı Pamuk Poğaça :) Harikaaaaa oluyoo :)))

Herkese Merhaba :)
  Blogda yeniyim ve heyecanlıyım da :) 
  Bugün de çeyiz dışında bir paylaşım yapayım dedim. Bu poğaça tarifini internetten aldım, denedim muhteşem oldu. Ve çokta basit bir tarif. Sizlerle paylaşmak istedim :) 
Resim;
(ilk deneyimim olduğu için birazcık şekilleri bozuk oldu :) ve bazılarının içine peynir koymustum ustune çizik atınca dışarı taşmış ama olsun acemiliğime verin lütfen :)))))  

Vee işte tarif.....

1 Adet sade soda
1 Adet yumurta
1 Adet yaş maya
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar Un
Susam 

Yapılışı  ::
         Sodayı, yumurtanın akını, mayayı, sıvı yağı, şekeri, tuzu  derin bir kaba koyup karıştırın. sonra unu koyun iyice yoğurun. Ama hamur yumuşak olmalı. (çok un koymayın ki piştiğinde sert olmasın.) hamur yoğurma işi bittikten sonra üstüne bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. daha sonra şekil verip üstüne kalan yumurtanın sarısını sürün ve susam atın.  190 derece fırında pişirin.

*****Hamur yapımı 5dk falan sürüyor. fırında ise 15 dk'da oluyor. Dinlenmeyi saymazsak poğaça 20 dk'da hazır. ve çok da yumuşak, lezzetli oluyor. Bu arada davul fırında da oluyor. normal tarifinde 190 derece fırına atın yazıyordu ben davul fırında pişiriyorum. şekil verip tepsiye dizerken fırını açıyorum. tüm işlem bitene kadar ısınıyor zaten. Davul fırında yapacaksanız sürekli takip edin derim.

Umarım beğenirsiniz. yaptığım şekilde azıcık anlattım :) 
Afiyet olsun :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...